Elämän uusiin alkuihin

Uusi vuosi on aina uusi mahdollisuus, uuden alku. Jotta voi ottaa vastaan uutta, on aika ajoin tyhjennettävä kerääntyneestä lastista ainakin osa pois. Kaikkea ei vain voi kantaa mukanaan. Jos  jatkuvasti lisää kerroksia olemassaolevaan, tulee ähky vastaan. Ihminen ei kykene loputtomasti kasaamaan itseensä lisää asioita, tunteita ja kokemuksia. Säännöllisin väliajoin on hyvä ”putsata pöytä” ja tehdä tilaa tulevalle.

Vuoden vaihde on oiva tilaisuus tällaiselle pysähtymiselle ja tiedostavalle katselmukselle menneen vuoden tapahtumiin. Vuodessa ehtii tapahtua niin valtavasti asioita, ettei kaikkia hyviäkään tapahtumia muista, jollei niitä kirjoita ylös. Itselläni on jo vuosia ollut tapana lukea menneen vuoden kirjoitukset, nostaa niistä pääkohdat esille ja ihmetellä, miten paljon taaskin on tapahtunut ja mitä kaikkea olen oppinut. Mitä tästä kaikesta koetusta jätän taakse, mitä otan mukaan?

Olin juuri aloittamassa vuosi-inventaariotani, kun sain ystävältäni sähköpostin. Siinä annettiin loistava työkalu ei vain uuden vuoden alkuun vaan minkä tahansa uuden elämänvaiheen alkuun sopivaksi! Jaan sen nyt hänen luvallaan kanssanne:

1. vaihe: TÄHTIHETKESI. Kirjaa, piirrä, kuvaa tai miten vain luovasti haluat toteuttaakin kauneimmat, ravitsevimmat, runsaimmat, rehevimmät ilon ja riemun täydet tapahtumat, kohtaamiset ja tunteet.

2. vaihe: SYNKÄT SYVÄT. Koettuun ja elettyyn elämään mahtuu nousuja ja laskuja. Mieti, mitkä ovat olleet haastavimmat, kipeimmät, surullisimmat vihan, hädän ja tuskan kokemukset, tapahtumat, kohtaamiset ja tunteet. Ole mahdollisimman rehellinen itsellesi!

3. vaihe: HELMET JA VIISAUS. Mitä upeita helmiä, timantteja tai muita aarteita sait opiksesi. Tallenna sydämeesi kertynyt oppi ja viisaus ohjaamaan sinua valinnoissasi tästä hetkestä tulevaan.

Tästä työkalusta on saatavilla koristellumpi PDF-versio. Ota yhteyttä, jos haluat sellaisen saada omaan käyttöösi 🙂

Vuosi 2014 on monille ollut haastava ja sisältöä noiden otsikoiden alle varmasti löytyy. On ihana huomata, kuinka paljon elämässä on myös unohdettujakin tähtihetkiä, joita ei pysähtymättä huomaa tai osaa arvostaa. Minulle viime vuoden suurin oppi ja viisaus oli keskittyminen hyvään oloon! Kun asiat ei suju tai jokin ei tunnu hyvältä, pidä tauko, tee jotain kivaa! Jotain sellaista, joka tuotta mielihyvää, josta löytyy ilo ja hyvä fiilis. Ota niin pitkä tauko, kun tarvitset.

Kun pitää huolen hyvästä olostaan, on yhteydessä omaan sydämeensä. Kun sieltä käsin toimii, asiat sujuvat ja elämä on aina hyvin! Ja kun itse voi hyvin, leviää hyvä olo myös ympäristöön.

Toivotan sydämestäni Iloa, Onnellisuutta ja Runsautta vuoteen 2015!