Elämme ihmeiden aikoja

Onpa ollut aikamoinen kesä! Vai miten sinä olet tämän kesäkauden kokenut? Voisi sanoa, että elämme enemmän, kuin ihmeellisiä aikoja. Suoranaisten ihmeiden aikoja!

Lyhyessä ajassa on tapahtunut valtavasti – niin yksilötasolla, kuin kollektiivisesti. Omalla kohdalla on lähes koko elämä mennyt aika lailla uusiksi tämän kesän aikana. Ulkoiset muutokset ovat vaatineet oman sisäisen prosenssinsa ja toisaalta sisäinen uudelleenjärjestäytyminen on tarvinnut myös ulkoisia toimia. Tuo kaikki on verottanut paljon voimia, eikä siksi ole ollut pitkään aikaan jaksamista edes kirjoittamiseen.

Muutosoireilta on tuskin kukaan täysin voinut välttyä. Osalla on ollut mitä erilaisimpia kehon kipuja, päänsärkyä, huonovointisuutta, outoja fyysisiä oireita tai olotilavaihteluita. Minulla kesän muutosenergiat ovat tuntuneet lähinnä ylenpalttisena väsymyksenä. Unentarve on ollut valtava ja se alkoi hellittää vasta, kun vihdoin suostuin antamaan itselleni luvan nukkua ja levätä väsymys pois.

Kaikenlainen puhdistautuminen ja tilan tekeminen kuuluu myös ajan laatuun. Olen kuullut monen tekevän tyhjennyssiivousta – kotoa ja varastoista lähtee nyt paljon turhaa tavaraa. Ikään kuin olisi tullut kollektiivinen tarve siivota, puhdistaa ja raivata tilaa ympärille. Tehdä ”kuolinsiivousta”, kuten eräs tuttava asian ilmaisi.

Samaa olen tehnyt minäkin: ensin äidin jäämistön läpikäyntiä ja nyt kesämökin tyhjennystä. Henkisessä mielessä isoin raivaustyö oli, kun poltin kaikki vuosien varrella käsin kirjoittamani tekstit. Noita ”päiväkirjoja” oli kertynyt nuoruudesta lähtien lähes parikymmentä. Olin kuvitellut säästäväni ne ja lukevani joskus kiikkustuolissa. Vaan toisin kävi. Yhtäkkiä tuli vain selkeä tunne, että ne edustavat vanhaa mennyttä aikaa, johon ei enää ole tarve palata. Niinpä lähes 1000 sivua muutti muotoaan paperista tuhkaksi ja miten vapauttavalta se tuntui! Mikään tärkeä, minkä kirjoitusteni kautta olen itsestäni ulos ilmaissut, ei kuitenkaan katoa. Vain sellainen, mitä ei enää tarvitse edes muistaa, eikä varsinkaan taakkana mukanaan kantaa.

Nyt todellakin on valtaisat muutokset käynnissä maailmassa ja ne liikkuvat ja liikuttelevat meitä ihmisolentoja hämmentävällä nopeudella ja yllättävillä tavoilla. Tarkoituksenaan ravisuttaa kaikki vanha turha tarpeeton pois ja tehdä tilaa aivan uudenlaiselle kullankimalteiselle ajalle. Moni ikuisenakin pidetty asia voi muuttua nyt aivan toisenlaiseksi. Osa pysyvästi. Yksi tällaisia on aikakäsitys – siitä hauska tarina kesän ainoassa blogissani: Ajattomuuden aika – Mitä tapahtuu, kun saat ylimääräisen tunnin päivääsi?

Elämässä on vahvasti uuden alun tuntua! Jälleen kerran on mahdollista aloittaa alusta, puhtaalta pöydältä. Vanhasta viisastuneena, uuteen luottaen.

Erityiseksi tämän ihmeiden ajan tekee se, että jokainen meistä voi luoda tulevaisuuden juuri nyt. Kaikki on niin avointa ja mahdollisuuksia täynnä, että tulevaisuutta ei kukaan voi ennustaa! Sitä ei juurikaan voi edes suunnitella. Se, mitä missäkin hetkessä valitsee, se luo tulevaisuuden.

Oikeastaan ei ole muuta vaihtoehtoa, kuin aloittaa alusta. Sopia itsensä kanssa intentio, ottaa ensimmäinen askel ja katsoa, mitä siitä avautuu. Jokaisen askeleen kohdalla on tarkasteltava tilanne ja tarvittaessa vaihdettava suuntaa tai tehtävä kokonaan uusi valinta siinä hetkessä.

Siten tulevaisuus muotoutuu. Vaihe kerrallaan. Ei suunnitellen, vaan rohkeasti eläen.

Huomionarvoista on se, missä tilassa eli millaisessa energiassa tuota luomistyötä tekee. Ei enää pelosta tai huolesta tai mielen halusta käsin, sillä se ei enää toimi! Sen sijaan palkitseva luominen tapahtuu rauhan, ilon, rakkauden ja luottamuksen tiliassa. Tunnetila on se, mikä ratkaisee! Siksi on tärkeä pitää huolta omasta energiastaan. Koska unelmat saattavat toteutua yllättävänkin nopeasti, on syytä myös tarkistaa, että on oikeasta valmis vastaanottamaan sen kaiken hyvän, mitä on elämäänsä tilannut.

Meillä on nyt timanttiset langat hyppysissämme! Tehdään niille tilaa elämään: tutustutaan, opitaan käyttämään niitä omaksi ja toistemme parhaaksi, sekä elämään näiden uusien ihmeiden mahdollistajien kanssa. Tähän tehtävään on koko universumin tuki käytössämme. Aika huikeaa, eikö vain?

Tämän pitkän kirjoituksen päätteeksi vielä ilmoitusluontoinen asia: kaikki tämä muutos on vaikuttanut myös siihen, että jatkossa lähetän uutiskirjeen epäsäännöllisemmin kuin tähän asti. Kuukausi menee niin nopeasti, että uusi kirjoitus tulisi olla valmiina, kun edellinen lähtee. Sydämestä käsin olen aina kirjoittanut, mutta nyt huomaan, että tiivistyvä tahti luo painetta ja se taas ei suo parasta mahdollista lopputulosta.

Siksi lähetänkin jatkossa viestiä säännöllisen epäsäännöllisesti. Joskus tiheämmin, joskus harvemmin. Toivon, että pysyt silti uskollisena lukijanani ja seuraat päivityksiä myös Facebookin, Instagramin ja/tai Linkedinin puolella.

Toivotan sinulle oikein upeata mahtavaa ihmeiden syksyä ja luomisen iloa!

————————————————————————————————————————–

Blogin kirjoittaja Kaija Solana on innostava muutosvalmentaja, puhuja ja kirjoittaja. Sieluni palolla tahdon jakaa aidon itsensä tuntemisen ja sisäisen johtajuuden viisautta. Olen palveluksessasi, kun tahdot henkilökohtaista coachausta, sparrausta tiimillesi / yrityksellesi, puheenvuoron asiakastilaisuuteen tai vaikkapa lisäenergiaa ja inspiraatiota Reikin muodossa.