Ihminen kadoksissa: itsetuntemus kunniaan

Arvojen selkiinnyttämisestä on hyvä aloittaa, kun lähtee tutustumaan itseensä. Se ei nimittäin ole ihan helppoa, eikä taatusti läheskään
aina miellyttävää puuhaa. On todella rankkaa katsoa itseään peiliin ja myöntää piirteitä tai ominaisuuksia, jotka niin kovalla työllä on yrittänyt itseltään piilottaa. Ihminen on loistava huijaamaan itseään!
Olemme vuosien mittaan onnistuneet luomaan käsittämättömän määrän uskomuksia ja niiden varassa olemme eläneet hienosti, jopa lapsuudesta asti. Kuitenkin elämä muuttuu koko ajan ja siksi olisi hyvä tarkistaa myös uskomuksensa säännöllisin väliajoin. Se, mikä 10 vuotta sitten oli totta, ei välttämättä enää pidä paikkansa.

Joku voi kysyä, että minkä takia pitäisi tutustua itseensä, kun näinkin menee mukavasti. Ei tietenkään tarvitse! Elämä on täynnä valintoja ja itseensä tutustuminen tai tutustumatta jättäminen on yksi niistä. Omasta kokemuksesta voin kuitenkin suositella itsetuntemusta, koska vasta sen koulun jälkeen voin sanoa olevani aidosti sinut itseni kanssa.

Koska vain on sopiva hetki kysyä itseltään: haluanko jatkaa elämääni, kuten ennen vai voisinko valita jatkossa jotain toisin? Miksei elämäänsä käyttäisi joka hetki parhain päin ja siinä sivussa vielä nauttisi täysillä?
Mitä aiemmin itseensä tutustumisen aloittaa, sen helpommalla pääsee, kun ei ole niin paljon poisopittavia asioita 🙂

Pienetkin oivallukset itsestä ja omasta toiminnasta helpottavat elämää. Kun oppii havainnoimaan itseään ja käyttäytymistään, alkaa nähdä itsensä uusin silmin. Samalla suvaitsevaisuus ja aito ymmärrys toisten ihmisten erilaisuudesta lisääntyy. Kyllähän me teoriassa tiedämme, että ihmiset ovat erilaisia mutta käytännössä  kaikki eivät tätä ole sisäistäneet.

Sen sijaan ihmetellään, kun jonkun kanssa ei tule toimeen tai miten joku voi ajatella noin. Sitten syntyy kuppikuntia ja puhutaan pahaa selän takana, vaikka tilanne voisi raueta ihan vain keskustelemalla, kysymällä ja ymmärtämällä, miten toista kannattaisi lähestyä. Lähes joka firmassa on parantamisen varaa kommunikoinnissa.

Tämän päivän työelämässä ihmiset ovat koulutettuja, ammattitaitoa ja asiantuntemusta riittää. Koska vaatimukset aina vain lisääntyvät, pitää kapasiteettia löytyä jostain muualta. Mielestäni ei ole muuta keinoa, kuin kääntyä sisäänpäin: katsoa, mitä minusta vielä löytyy! Meissä kaikissa on valtava määrä käyttämätöntä potentiaalia. Itsetuntemuksen kautta ihminen löytää itsessään piilossa olleita vahvuuksia ja jopa uusia ulottuvuuksia. Sisältämme saamme lisävoimia ja jaksamista tulevaisuuteen.

Se, että monetkaan eivät ole arvoihinsa tai itseensä vielä tutustuneet, johtuu siitä, ettei siihen yksinkertaisesti ole ollut aikaa. Jatkuva kiire ja stressi ovat vieraannuttaneet meidät kauas pois itsestämme. Pysähtyminen vaatii päätöksen, jonka jälkeen tutustuminen voi alkaa.
Kuinka hyvin tunnet itsesi?

Tähän perustuvat Intuitivon valmennukset: itsetuntemuksen ja coachaavan otteen yhdistämiseen. Vastaukset löytyvät meistä itsestä, kun vain uskallamme antaa itsemme kasvaa.

Kiinnostuitko? Voisiko  tästä lähteä rakentamaan teidän porukalle sopivaa valmennusta?  Ota yhteyttä.