Intuitio elämän rikastuttajana

Ihmisillä on taipumus selittää itselleen järjen ulottumattomissakin olevat asiat järjellisesti. Monet puhuvatkin mieluummin sattumista kuin intuitiosta. Intuition johdatus voi näyttää sattumalta, mutta se ei sitä ole. Intuitio on vähän kuin saippua: siitä ei oikein saa otetta, koska sitä ei yksiselitteisesti ole helppo käsittää. Se on vähän mystinen, epämääräinen, ei-järjellä selitettävä ja siksi usein pelottavakin.

Silti se on meissä jokaisella olemassa, sen voi koska tahansa aktivoida ja sitä voi tietoisesti kehittää. Ihmisaivot ovat luontaisesti intuitiiviset, sillä peräti 90-95% ajattelusta on intuitiivista, tiedostamatonta ja vain 5-10% on tietoista ajattelua. Intuitiivisuus on luovaa toimintaa, joka käyttää oikeaa aivopuoliskoa. Vaikka nykykouluissa tämä entistä paremmin huomioidaan, on pääpaino edelleen vahvasti vasemman aivopuoliskon kehittämisessä.

Mitä intuitio sitten on? Ennen vanhaan puhuttiin etiäisistä, kun kyse oli ennaltatietämisestä. Intuitio on yksinkertaisesti selkeää sisäsyntyistä tietämistä. Ymmärtämistä niin, ettei tiedä, miten tietää. Ajatus, päätös tai tieto pulpahtaa mieleen kuin tyhjästä.

Se on tietoisuuden tuolla puolen oleva tieto, ei fiilis tai tuntuma vaan puhdasta dataa!

Intuitiota on montaa eri lajia. Eri ihmisillä on eri aistit vahvemmin aktivoituneina, Jotkut ovat selvänäköisiä, toiset selväkuuloisia jne. Meissä kaikissa on valmiudet tuolle kaikelle, mutta itsestä on kiinni, ottaako tuon ns. kuudennen aistinsa käyttöön ja jos, niin millä voimakkuudella. Itse olen pienestä pitäen ollut selvätietoinen: mä vain tiedän! Tuohon tietoon sisältyy varma tunne, joka ei nostata minkäänlaista jossittelua tai kyseenalaistamista.

Tieto on niin vankka, ettei se kaipaa perusteluja tai selityksiä. Se vain on.

 

Kuten muunkinlaisen luovuuden, niin myös intuition pahin vihollinen on kiire. Jos haluat kehittää intuitiotasi, testata sitä, leikkiä sen kanssa, niin ensimmäinen tehtäväsi onkin pysäyttää säntäilevä mieli. Hengitä syvään ja rauhoitu. Hiljentyneessä tilassa on mahdollista tunnistaa intuition ääni paremmin ja huomioida, mitä itsessä tapahtuu.

Intuitio voi ilmaista olemassaolostaan monin eri tavoin, esimerkiksi kehon kautta: pistelynä, kylminä väreinä tai muina kehollisina tuntemuksina. Intuitio tuo yleensä mukanaan viestin, joten tunnustele ja kysy, mitä tuo tuntemus haluaa kertoa? Keho on viisas, eikä se koskaan valehtele. Malta siis kuulostella ja antaa intuitiivisen vastauksen nousta mieleesi.

Intuitio rikastuttaa elämää valtavasti, kun sille antaa luvan tehdä niin! Se on ikään kuin

yksi ihmisyyden monista työkaluista,

joka parhaimmillaan avaa käyttöön uusia maailmoja, joita ei tiennyt olevan olemassakaan. Kokeile ja katso, mitä tapahtuu! Anna intuitiollesi mahdollisuus.