Kohti omaa johtajuutta – Ole se, kuka olet!

Se, että löytää piilossa olleita kykyjä, jotka vain odottavat tullakseen löydetyksi. Meissä kaikissa on niin paljon lahjoja. Niin paljon potentiaalia.

Annathan sen tulla näkyväksi?

Kun joku osoittaa: minä näen sinut,
niin ihmeitä tapahtuu!

Kaija, muutoskatalysaattori
avartaja, innostaja, vahvuuksien vahvistaja

Olen 57-vuotias suomalainen maailmankansalainen, elämän korkeakoulun innokas ja utelias opiskelija. Jo ihan pienestä asti minua on kiehtonut ihmisenä olemisen mysteeri. Missioni on valmentaa, kirjoittaa ja puhua totuudellisesta itsetuntemuksesta, itsensä johtamisen taidoista (joista käytän nimeä sisäinen johtajuus), sekä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Supervoimiani ovat vahva läsnäolo ja intuitio, vahvuuksien vahistaja, inspiroija ja rennon tunnelman luoja. Unelmani on ammentaa eletyn elämän kokemuksista ja intentioni on elää, kuten opetan: ei vain kirjatietoa, vaan ihan oikeata elämää todeksi!

Yksin ei tartte pärjätä!

Moni kaipaa muutosta, mutta epävarmuuden, pelon tai jonkin muun syyn vuoksi ei tiedä, miten edetä tai ei ole voimia ottaa ensimmäisiä askelia. Omasta kokemuksesta tiedän, että muutos on mahdollinen, mutta yksin se on hidasta ja vaikeaa. Oikeiden kysymysten esittäjä, kuuntelija, haastaja ja sparraaja on korvaamaton apu tuolla tiellä! Elämäntehtäväni on kannatella ja kohottaa sinua, joka olet oman elämäsi taitekohdassa tai koet muuten tarvitsevasi myötäelävää tukea. Sydämestäni tahdon olla keventämässä askeliasi omalla ainutlaatuisella polullasi ja rohkaista pääsemään omaan voimaasi mahdollisimman lempeästi ja sujuvasti.

Annatko luvan?

Mutkitteleva kasvupolku

Nyt, kun katson taaksepäin, näyttäytyy koko elämäni käänteitä täynnä olevana muutosmatkana. Pitkään kapinoin ja kipuilin löytääkseni oman paikkani tässä maailmassa. Oman tien kulkijana olen aina jollain lailla ollut ”ulkopuolinen” ja se on kasvattanut entisestään vahvaa luonnetta, rohkeutta ja uskollisuutta omalle totuudelleen.

Minulle on ollut aina itsestään selvää, että olemme täällä kasvamassa ja kehittymässä ihmisinä ja sieluina. Vaikka olen jo hyvin nuoresta tehnyt työtä itseni kanssa, olen vasta viime vuosina sisäistänyt sen, ettei valmiiksi tule koskaan! Aina tulee uusia kerroksia, ennen ymmärtämättömiä oivalluksia.

Vaikeimmin opittavia kohtia on ollut irtipäästäminen tutuista ajatuksista, tavoista, uskomuksista ja myös ihmisistä luopuminen. ”Kuole ennen kuin kuolet” on yksi hienoimpia viisauksia ja olenkin tietoisesti tehnyt monta ”välikuolemaa” antautuen tyhjyyden ja tietämättömyyden tilaan ja siten mahdollistanut uusia alkuja.

Rakkaus, totuudellisuus ja vapaus ovat vivahteikkaalla elämänpolullani selkeytyneet arvoni ja elän niitä parhaani mukaan todeksi jokapäiväisessä elämässä. Uhri-marttyyri-roolista ja kiltistä tytöstä on kuoriutunut omassa voimassaan ja sydämessään elävä aikuinen nainen.

Elämän matka

Uskon, että vaikeimmatkin vastoinkäymiset ovat meitä opettamassa ja jos vain niin tahdomme, niin voimme kääntää ne lahjaksi ja suunnannäyttäjäksi eteenpäin. Vaikka ikävät tai rajutkin kokemukset eivät niitä läpieläessä mukavalta tunnu, ilman niitä ei kehitystä tapahdu tai ainakin se on hyvin laimeaa. Omalla kivisellä polullani olen vihdoin oppinut elämään nahkapuvussani, hyväksymään itseni ja  nauttimaan elämästä. Koko ajan kasvan enemmän ja syvemmin siksi, kuka todella olen.