Kesämuistoja

”Muistan jäätelökesän, sinä mulle jäit mieleen.” Näin lauloi Maarit yhdestä kauniista kesästä ja tuo laulu soi edelleen. Siihen on kenen tahansa helppo samaistua ja uppoutua hetkeksi muistojen kultaamiin aikoihin.

Kesään liittyy vuosi toisensa jälkeen tunnetta ja latausta. Sitä odotetaan aina yhtä toiveikkaana. Lapsuuden kesät ovat ainakin muistoissa pitkiä ja kuumia. Meitä on hemmotellut poikkeuksellisen lämmin alkukesä, joten antaa sen johdattaa meitä muistelemaan nostalgisia kesämuistoja vuosien takaa.

Oma muistelumatkani kulkee mm. mummolan puutarhassa, uimakoulussa ja keltaisen kuplavolkkarin kyydissä pitkin Suomea. Tällä kesämuistomatkalla kuvat kulkevat kuin elokuvissa, lisämausteina maut ja tuoksut – täysin elävinä tälläkin hetkellä.

Omat suloisimmat kesämuistoni liittyvät yksinkertaisiin asioihin: kurkku-juustoeväsleipiin ja mehuun retkellä, mäntysuovan tuoksuun matonpesulla (eväät mukana tietenkin), vasta leikatun ruohon tuoksuun, itse tehdyn viilin valmistukseen, marjapensaiden runsaisiin terttuihin, tötteröjäätelöön, raidalliseen hellemekkoon, torien puheensorinaan ja vihannesrunsauteen, päivänkakkaroihin, heinänkorsiin aseteltuihin metsämansikkapinoihin, sekä loputtoman pitkiin kesäpäiviin ja yhdessäoloon.

Vaikka moni asia on toisin, kuin lapsuuden huolettomina kesinä, pätee yksi asia edelleen:

Elämässä parhaat asiat ovat hyvin yksinkertaisia. Elämysten hakemisten sijaan uusi ja ihmeellinen kokemus voikin olla paikallaan olo, hiljaisuus, olemisen hetket, kohtaamiset, pienet asiat.

Lomalla on aikaa hiljentää tahtia ja pysähtyä oleellisten asioiden äärelle. Suuret muistot syntyvät pienistä hetkistä! Edulliset, joskus jopa täysin ilmaiset onnen hippuset jäävät elämään ikimuistoisina kokemuksina jättäen pysyvän jäljen soluihimme, aisteihimme ja koko kehoon.

Heittäydy siis hetkeksi muistelumatkalle: Millaisia ovat sinun mieleenpainuvimmat kesien kohokohdat? Miten aiot nauttia tästä ainutlaatuisesta kesästä? Tulevaisuuden muistot luodaan nyt, joten millaisia tulevia kesämuistoja sinä luot tänä kesänä? Millaisena haluat muistaa vuoden 2018 jäätelökesän?