Kevään sisäiset siivoustalkoot

Kevätaurinko on armoton, sillä se heijastaa säteensä likaistenkin ikkunoiden läpi ja nappaa valokeilaansa pienimmänkin pölyhiukkasen pöydän pinnalla. Pölyn ja lian näkyville tuleminen innostaa usein siivoustalkoisiin niin kodin sisä-, kuin ulkopuolella.

Mitä, jos laajennettaisiin kevätsiivous myös sisällemme. Samalla kertaa, kun siistitään omaa kotia, annetaan itsellemmekin siivous sisäisesti. Voi kuulostaa vaivalloiselta, mutta oikeastaan yhdistettynä konkreetiseen tekeniseen, sisäinen kevätsiivous käy kuin itsestään. Kokeile vaikka!

1. TUULETA PÄÄKOPPASI. Päästä lisääntyvä valo pään sisälle asti. Asennoidu siivoukseen intentiolla, jossa yhdistät ulkoisen ja sisäisen siivouksen. Valitse tietoisesti, mitä milloinkin puhdistat. Esimerkiksi näin:

  • Samalla, kun imuroit, pyyhi mielestäsi pölyttyneet tottumukset.
  • Kun tuuletat tekstiilejä, tuuleta tietoisesti myös ajatuksiasi: valitse ajatella puhtaita kauniita ajatuksia.
  • Kun ravistat mattoja, niin ravistele samalla uskomuksiasi.
  • Kun peset ikkunoita, niin kirkasta myös näkökulmaasi.

Kaikki, mitä teet, tee mahdollisimman läsnäolevana: tunne miltä pesuvesi, lattia, sohvan päällinen tai pölyhuisku kädessäsi tuntuvat, miltä ne näyttävät ja tuoksuvat. Huomaa, miten puhdasta tulee ja miten hyvältä tuntuu. Ihastele lopputulosta. Kehu itseäsi, onnittele, palkitse ja nauti!

2. VAIHDA LIVE-STREAMIIN. Jätä suosiolla kännykkä tai läppäri sisälle ja lähde metsään tai puistoon seuraamaan ohjelmista parhainta: luonnon live-esitystä. Tapahtumaa on paljon, ehkä jopa yllättäviä käänteitä. Luonnon tarjoamassa ilmaisohjelmassa on kaikki mahdolliset tehosteet ja aitiopaikkakatsojana saat kokemuksen olla osallisena ainutlaatuista näytelmää. 3D-efekti on saatavilla ilman virtuaalilaseja. On taatusti puhdistava ja virkistävä kokemus!

3. AVAA AISTIT. Vaihda sanomalehti kirjaan, TV radioon, somettaminen keskusteluun kasvotusten, touhuaminen rauhoittumiseen. Vaali kauniita sanoja, katsele ja kuuntele vain mieltä kohottavia ”medioita”. Heättele talviunilla olleet aistisi ja avaudu lintujen konsertille, ruohon tuoksulle, hiirenkorvalta aukeaville lehdille, kevättuulen kosketukselle. Hengittele syvään ja anna vihreyden uudistaa sinua.

4. KUUNTELE KEHOA. Kehokin kaipaa keväthuoltoa. Kuuntele, mitä juuri sinun kehosi kaipaa: kenties kevyempää ravintoa, ihon kuorintaa ja/tai lisää liikettä. Maistele luonnonantimia, kuten nokkosia tai muuta ilmaista superruokaa. Kaiva fillari kellarista, kokeile keinuvaa kävelyä Masai-kengillä, testaa rullaluistelua tai heitä jo talviturkki veteen, jos uskallat. Anna ihon hengittää ja imaista itseensä sen tarvitsema annos luonnon omaa D-vitamiinia.

5. SUUNTAA SELKEYTEEN. Vähennä tekemistä, pudota pakot pois ja viskaa vaatimukset kivenkoloon. Koko kotia ei tarvitse siivota katosta lattiaan kerralla. Tee yksi asia kerrallaan. Avaudu jollekin uudelle. Siirry sisältä ulos. Konkreettisesti ja kuvainnollisesti. Kun päässä on liikaa asioita, astu mielikuvin itsesi ulkopuolelle. Näe itsesi kauempaa ja kokonaisuus näyttäytyy selkeämpänä. Suuntaa katse horisonttiin, niin näet laajasti ja pitkälle. Tee selkeydestä tottumus ja tapa. Seuraa luontoa ja opi.