Nettikurssi: Naisen Voimavuodet – Viisastuvan Vanhenevan Naisen Kasvumatka
Aloitus 6.4.2022

Hei sinä noin 50+ aikuinen nainen,

joka olet tullut aivan uudenlaiseen, ehkä hämmentäväänkin taitekohtaan elämässäsi. Miten hyväksyä luonnolliset fyysiset muutokset, joissa hikeä pukkaa ja rinnat, peppu ja kaikki muukin kehossa väistämättä kumartuu maan vetovoiman imussa alaspäin? Asetuksissa on säätämistä, kun omasta mielestään on vielä ihan nuori, mutta keho kertookin toista. Miten synkronoida nämä kaksi ja tuntea itsensä kokonaiseksi? Miten asettua täydesti omaan voimaansa ja johtajuuteensa?

Eikä tässä vielä kaikki! Samaan aikaan on käynnissä monentasoisia psykologisia ja henkisiä muutoksia, jotka nekin elävät omaa elämäänsä. Alitajunnasta nousee aiemmin näkymättömiä tai vähälle huomiolle jääneitä kysymyksiä: Elänkö arvojeni mukaista elämää? Mitä annettavaa minulla vielä voisi olla? Kuka tai mitä oikein olen? Tai ihmettelet itseksesi, miten jatkaa merkityksellistä elämää menneestä viisauden helmet poimien ja miten valjastaa ne hyötykäyttöön antoisaan tulevaan.

KATSO TÄSTÄ 12 minuutin VIDEO

Vaihe, jota parhaillaan elät todeksi, ei ole vain yksi muutos muiden joukossa, vaan syvällä pysyvällä tavalla vaikuttava muutosrypäs, todellinen transformaatio. Tähän useita vuosiakin kestävään uudelleensyntymävaiheeseen sisältyy esimerkiksi:

 • Ikä ja siihen liittyvät muutokset, kuten menopaussi = voimavuodet, ikääntymiseen liittyvät kehon ja mielen muutokset .
 • Muuttunut elämäntilanne esim. lapsi lähdössä pois kotoa, uusi työtilanne, huolehtiminen iäkkäistä vanhemmista tai muu elämää heilauttava muutos. Mahdollisesti nuo kaikki ovat päällä yhtä aikaa.
 • Henkinen muutos esim. arvomaailman muuttuminen tai kiinnostus ihmisenä olemisen ja elämän syvempään olemukseen.
 • Maailmantilanne, yleinen epävarmuus tai jokin muu elämää ravisuttava tilanne

Omasta kokemuksesta tiedän, että tuo ei ole niitä helpoimpia läpikäytäviä kohtia elämässä. Siksi haluankin luoda turvallisen tilan ja olla tukenasi (halutessasi yhdessä samassa tilanteessa olevien kanssasisarien kanssa) keventämässä sinun muutosmatkaasi, jotta voit

 • rauhassa ottaa selvää, kuka sinä tässä kohtaa elämääsi todella olet kaikkien roolien, vaatimusten ja opittujen mallien takana
 • olla vahvasti läsnä kaikkinesi, kokonaisena ja hyväksyvä niin itsellesi, kuin kohtaamillesi ihmisille
 • tulla tietoiseksi omasta voimastasi ja mahdollisuuksistasi elää upeaa, antoisaa Aikuisen Naisen Elämää
 • vahvistaa uskoa ja luottamusta itseesi ja elämään

ILMAN, että sinun tarvitsee kohtuuttomasti ponnistella tai käyttää valtavasti aikaa saadaksesi elämänlaatuasi kohottava lopputulos.

Jotkut muutokset vaativat hampaidenkiristelyä, suorittamista tai pinnistelyä. Tähän itsemme uudelleenlöytämisen prosessiin valitsemme toisenlaisen tavan. Vaikka työskentelemme syvien muutosten kanssa, teemme sen ILOlla! Yhdessä jakaen ja toisiamme tukien. Uskomattoman yksinkertaisilla keinoilla ja pienillä teoilla saat näkyväksi tuntuvia positiivisia muutoksia. Tämä muutosprosessi ei ole tiukkapipoista tai pinnistelevää, vaan luonnollista, inspiroivaa, nostattavaa, keveällä otteella oivalluttavaa, soljuvaa, itse itseään ravitsevaa ja ruokkivaa.

Vaikka viestin kohderyhmälle 50+, ei kronologinen ikä ole tiukasti rajattu. Jo monet nelikymppiset kokevat samansuuntaisia ajatuksia ja tuntemuksia. Joka tapauksessa neljän-viidenkympin korvilla on alkamassa tai käynnissä elämänvaihe, joka valmistelee kohti naisen kolmatta ja kypsintä ikäkautta keski-iän ja vanhuuden välillä. Millaista haluat sen olevan? Olisitko valmis ottamaan selvää, mihin kaikkeen sinusta vielä onkaan? Ja miten voisit elää tyytyväistä hyvinvoivaa elämää tästä hetkestä eteenpäin?

Tueksi ja avuksi itseopiskelu vaan ei yksin!

Etävalmennuksen toteutus:

 • 6 viikon verkkokurssi, aloitus ke 6.4.2022 
  * PDF-materiaalia, videoita, läsnäolo- ja reflektioharjoituksia, luku- ja kuuntelusuosituksia
  * Syventävää itsensä tuntemista, oivalluksia, sekä oman osuuden ymmärrystä ja vastuullisia tekoja
 • 2 x 1,5 tunnin syventävä Zoom-valmennus
  * Kolmannen ja kuudennen kerran jälkeen
 • vapaaehtoinen Facebook-ryhmä, jossa voit turvallisesti jakaa ja saada muilta kanssasisarilta tukea

Hinta 155€ sisältää 24% alv. Ota yhteyttä, jos toivot muunlaista maksujärjestelyä.

Aivan mahtavaa, jos pääset mukaan!

Alustava sisältö

Voit itse vaikuttaa sisältöön, otan toiveesi huomioon!  

1. Saranakohta: intentio, inventaario, irtipäästäminen
Määrittelemme aikomuksemme ja tunnistamme arvomme; mikä on minulle tärkeää ja merkityksellistä. Rehellisen uteliaana ihmettelemme kehon ja psyyken muutoksia, mitä meissä tapahtuu. Teemme välitilinpäätöksen tutkien, mitä menneestä jätämme taakse ja minkä kanssa jatkamme matkaa. Alamme nähdä, mihin kaikkeen voimme ihan itsenäisesti vaikuttaa.

2. Kirje Martalle: uhri-marttyyri-kaava, tavat, tarinat ja muut sisäiset esteet
Ajatusten ja uskomusten kautta vaalimme tiedostamatta tarinoita, jotka estävät meitä astumasta täyteen potentiaaliimme, eivätkä siten enää meitä tai maailmaa palvele. Monien kilttien tyttöjen verenperintönä on kulkenut vahva uhri-marttyyriys-kaava, josta nyt on tullut aika päästää irti. Tehdään tämä kuitenkin lempeästi.

3. Itserakkausjuttu: uusin arvostavin silmin katsominen
Nyt kun varjot ovat jo osittain väistyneet, voimme suostua näkemään itsemme uusin silmin. Tutustumme tunteiden ja energian voimaan, sekä siihen, miten voimme myötätuntoisesti olla totta itsellemme. Avaamme sydäntä niin itselle, kuin ympärillemme.

4. Sisäinen johtajuus: otetaan omaksi johtajuus, totuus ja voima
Sisäistämme uudenlaisen identiteetin, jossa tiedämme selkeämmin, keitä olemme, emmekä enää selittele tai syyttele muita. Sen sijaan otamme täyden vastuun ajatuksista, tunteista, teoista, ihan kaikesta itsessämme ja elämässämme. Uskallamme puhua totuuttamme suoraan sydämestä ja       tehdä viisaita valintoja.

5. Hyvinvoinva voimanainen: rajaton vastuu omasta hyvinvoinnista
Tulemme tietoisiksi ja teemme valintoja oman hyvän olon eteen. Opimme lukemaan, kuulemaan ja näkemään todelliset tarpeemme: mikä ravitsee kehoa, mieltä, sielua juuri nyt? Löydämme uusia hyvinvoinnin lähteitä sisältämme. Ymmärrämme, että mitä paremmin itse voimme, sitä paremmin ympäristö voi ja sitä enemmän voimme muita tukea. Emme vain puhu tai haaveile, vaan teemme käytännön tekoja.

6. Luomisvoima: uudet urat, tulevaisuus luodaan nyt!
Omassa totuudessa ja voimassa tiedämme selkeämmin myös, mitä tahdomme. Me todellakin luomme tulevaa tässä hetkessä omilla ajatuksilla, valinnoilla ja teoilla. Kiitollisuutta vahvistaen voimme unelmoida suuria ja antautua siihen hyvään, mitä elämä meille tahtoo.

Ois ihana, jos tuut mukaan! 

Mikä tämän valmennuksen jälkeen on toisin?

Suunta eteen- ja ylöspäin; selviytymisestä elämästä nauttimiseen

 • Opit tuntemaan aitoa itseäsi aina vain paremmin
 • Luottamus itseen ja elämään kasvaa
 • Selkeys omista mahdollisuuksista ja kapasiteetista
 • Uhrin asemasta omaan päätäntävaltaan
 • Olotila kohenee (ajatukset <-> tunteet)
 • Vastuu omasta energiasta: mikä vie, mikä tuo, mitä ylläpidän?
 • Merkityksellisyys lisääntyy
 • Rajat selkeytyvät, oma voima vahvistuu
 • Kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy ja heijastuu ihmissuhteisiin myös työn ulkopuolella
 • Sisäinen vapaus lisää elämänlaatua

Olisi aivan huippua, jos tulet mukaan!

Valmentajasi Kaija  

Olen ottanut elämäntehtäväkseni opiskella ihmisyyttä ja kasvaa ihmisenä. Sitä varten haluan oppia näitä itsensä tuntemisen ja johtamisen aiheita pintaa syvemmältä, konkreettisesti käytännössä. Kokemuksesta tiedän, että on aivan eri asia lukea teoriaa, kuin elää luettua todeksi. Elämän eteen tuomat isot ja pienet vastoinkäymiset, herkkä intuition kuuntelu ja sen myötä rohkeidenkin valintojen tekeminen, tyhjän päälle hyppääminen, vaikeuksien kääntäminen vahvuuksiksi ja haavoittuvuuden riskilläkin itseni likoon laittaminen on minulle tuttua. Nämä ovat elämän korkeakoulutason opintoja, joita voi vain kohtaamalla ja kokemalla sisäistää ja siten aidosti oppia.

Näistä sydäntäni lähinnä olevista teemoista olen puhunut ja kirjoittanut 10 vuotta. Kouluttajakokemusta on yli 20 vuotta. Vuonna 2016 ilmestyi Elämän virrassa – Miten elät linjassa muutosten kanssa -kirja ja se on edelleen hyvin ajankohtainen. Oman blogin lisäksi olen kirjoittanut kymmenittäin vieraskirjoituksia, tänä keväänä pitkästä aikaa myös Kollega.fi -lehteen. Olen yksi Speakers Forumin puhujista.

Itsensä johtamista käsittelen totuttua syvemmällä, sydänlähtöisellä tavalla. Siksi otin käyttöön termin Sisäinen johtajuus. Siihen liittyen löydät Youtube-kanavaltani jo lähes 50 parin minuutin videota.  Laajaan elämänmittaiseen aiheeseen johdattelee myös ilmainen e-kirja: Sisäisen johtajuuden käsikirja – 5 itsensä johtamisen askelta.

Olen onnellinen saadessani tehdä tätä työtä ja paras kiitos on nähdä positiivinen liikahdus asiakkaissa. Se voi olla esim. innostuksen liekki, valonpilkahdus silmissä oivalluksen merkiksi tai helpottava toivon ja luottamuksen herääminen. Tässä muutama palaute asiakkaiden omin sanoin:

 • ”Kiitos Kaija kaikesta avusta, tuesta ja inspiraatiosta! Sinun viisauttasi tuntuu hyvälle ammentaa omaksi energiaksi ja voimaksi.”
 • ”Paras ikinä! Osaava, asiallinen, paneutunut, ja aiheeseen sopien täysillä mukana.”
 • ”Kaijalle iso kiitos, huipputyyppi! Olet helposti lähestyttävä, välittävä ja maanläheinen.”
 • ”En muista, että aiemmin olisi kouluttajista tullut tuollainen olo. Kaija, sinussa on jotain ihanaa taikaa, saat olla ylpeä itsestäsi!”
 • ”Kouluttaja oli hyvä ja riittävällä valppaudella otti huomioon koulutettavan. Tuli tunne, että on tullut kuulluksi ja nähdyksi =)”
 • ”Kaija on erittäin avoin, keskusteleva ja läsnäoleva. Hän sai kaikki osallistujat osallistumaan keskusteluun ja päivistä muodostui tämän takia hyvin antoisa. Hän teki koulutuksesta todella mielenkiintoisen. ”
 • ”Oli todella virkistävä ja voimaannuttava kurssi! Oli jotenkin hämmentävää, miten hyvin porukka toimi yhteen ja ilmapiiri oli ihanan avoin ja kannustava. Jäin miettimään, että miten sinä sen oikein teit…? Kyllähän tilaisuuden vetäjällä on iso vastuu siitä, millaiseksi ilmapiiri ja työskentely muodostuu. Ja sinun persoonasi ja otteesi on sellainen, että positiivinen ilmapiiri syntyy ihan luonnostaan.”
 • ”Kiitos Kaija aivan mahtavasti kurssista 😊 Tuli niin paljon hyviä ja silmiä avaavia oivalluksia!”

Jäikö kysyttävää? Soita tai laita viestiä.