Saisiko olla hyviä uutisia?
Mitä pidemmälle syksy etenee, sitä syvemmin kaivaudumme poteroihimme. Pimeyden vastapainoksi tarvitsemme paljon valoa ja iloa. Sitä on osattava luoda itse niin paljon kuin mahdollista! Synkkyyteen alistumisen sijaan voimmekin valita keskittymisen hyviin, iloa ja voimaa tuoviin asioihin.
Media ei juurikaan tätä puolta ruoki, sillä TV-uutiset ja lehdet ovat täynnä ikäviä uutisia. Ennen suorastaan välttämättömät iltauutiset voi nykyään huoletta jättää väliin, eikä Hesariakaan viitsi juuri muuta kuin selailla. Iltapäivälehdet ovat olleet pannassa jo vuosia. Aika moni tuttavani on jo jonkin aikaa elänyt täysin mediapaastossa. Silmien ja korvien kautta tuleva jatkuva negatiivinen infovirta levittää lonkeronsa ihmismieleen ja tekee siellä salakavalasti tuhoaan. Se aikaansaa pahimmillaan lisää rajoittavia uskomuksia, joista ei seuraa mitään hyvää.
Jostain syystä meillä ajatellaan, että hyvä uutinen ei ole uutinen. Ehkä niitä siksi säästellään. Hyviäkin uutisia toki on, mutta usein ne jäävät vähemmän hyvien varjoon. Koska tulee kyllästymispiste huonoille uutisille? Miten niin hyvä uutinen ei myy? Milloin joku alkaa pitää TV:ssä vaikkapa 5 minuutin Hyvän Päivän Uutiset -ohjelmaa ihan vain vaihtoehdoksi nykyisille pikauutisille, joissa pörssikurssit juoksevat ruudun alareunassa?
Positiivisena poikkeuksena on viime aikoina julkisuudessa ollut Supercellin lisäksi Lastensairaala-hanke. Niin paljon muitakin hyviä asioita tapahtuu ja haluan kertoa yhden sellaisen: sain olla mukana hyväntekeväisyystilaisuudessa, jossa kerättiin rahaa Afrikan AIDS-lapsille. Suomalainen Camilla ja hänen israelilainen miehensä ovat työskennelleet viisi vuotta Tansaniassa. Molemmat ovat ammatiltaan homeopaatteja. Homeopatian avulla he ovat pelastaneet tuhansia AIDSiin vakavasti sairastuneita ihmishenkiä. Osa potilaista on ollut kuolemaan tuomittuja, kun lääkärit tai kemialliset lääkkeet eivät heitä enää voi auttaa. (Lisätietoja projektista: www.homeopathyforhealthinafrica.org)
Toisin kuin Suomessa, missä koululääketiede pitää vaihtoehtohoitoja uhkana, näin ei ole Afrikassa. Siellä ei yksinkertaisesti ole varaa sellaiseen! Camilla kertoi, että esim. Tansaniassa ei tunneta sellaista sanaa kuin ego. Ihmisiä on niin valtavan paljon, ettei siellä kerta kaikkiaan ole tilaa egoille. Tämä lienee yksi syy, miksi lääkärit ottavat vastaan kaiken mahdollisen lisäavun, vaikka hoitomuoto eroaakin heidän omastaan.
Vaikka itse kannatankin kokonaisvaltaista ihmisten hoitamista, on tämän esimerkin tarkoitus vain tuoda esille positiivinen uutinen maailmalta. Ja vielä suomalaisen tekemänä! Miksei tällaisesta ole ollut mitään tietoa? Vastaavia muita hyviä uutisia on taatusti paljon! Jo pienikin positiivinen esimerkki on parempi, kuin ei mitään. Miksei niistä kerrota avoimesti ja näin luoda toivoa ja uskoa tulevaisuuteen? Osasyynä on vallankäyttö. Uutisten taustalla on tahoja, jotka eivät halua syystä tai toisesta tuoda hyviä uutisia yleiseen tietoisuuteen.
Onneksi meillä jokaisella on mahdollisuus valita, mitä katsomme, kuuntelemme tai luemme. Me voimme itse keskittyä hyviin asioihin ja luoda omilla sanoillamme ja teoillamme iloa. Pieni kehuminen tai kannustavat sanat kanssakulkijoille – siitä se alkaa! Hyvä mieli tarttuu ja on paras flunssanestolääke syksyn pimeyteen. Pientenkin hyvien asioiden näkyväksi tekeminen auttaa ja usein kyse on juuri pienistä arjen asioista. Minkä hyvän uutisen sinä haluaisit tänään jakaa muille?